Der er grundlovsdag arrangeret et såkaldt Corona Cruise med ruter fordelt over hele landet. Arrangementet er udsprunget af det som oprindeligt var en national køredag for klassiske køretøjer, men på grund af situationen som vi befinder os i lige nu har man i år ændret det til at omfatte mange flere ruter rundt omkring i landet, og på grund af Corona situationen uden deciderede steder / arrangementer hvor man kommer tæt på en masse mennesker. Det er meningen at man skal mødes hver for sig uden at komme for tæt på, men alligevel så man kan nyde de mange skønne biler og motorcykler. Oplægget er også at der køres af de annoncerede ruter i vilkårlig retning og ikke i en stor samlet flok. Det vil sige at ved at køre ruten vil man møde en masse dejlige køretøjer på sin tur og måske få et lille kik på afstand ved stop på rastepladser og andre steder hvor det kan passe. Der hvor vi som almindelige motorcyklister kommer ind i billedet er at man også har annonceret at man kan køre på eller i det køretøj som man holder af, og der er dermed lagt op til at vi kan deltage på motorcykler som ikke er klassiske eller veteraner.

 

 

 

 

 

Vi kører fra Hundborgvej 122 den 5 Juni, klokken 10.00 hvilket er tidspunktet hvor alle starter i hele landet, der hvor de nu befinder sig i nærheden af ruterne.  Vi tager den nordjyske rute i nordlig retning, og vi kan eventuelt dele os i flere hold hvis vi synes vi er for mange, men ellers er det meningen at trille derudaf og nyde det gode vejr og de mange køretøjer. Vi holder nogle pauser med 60 – 80 km mellemrum og nyder den eventuelt medbragte kaffe, eller vi kan holde ind på en tankstation for at få forsyninger. Det er vigtigt at vi ikke går på kompromis med reglerne for omgang med flere og fremmede personer, men det kan lade sig gøre med lidt omtanke.

Jeg forstiller mig at vi følger ruten til Skagen, og efter en pause deroppe fortsætter sydpå forbi Frederikshavn. Herefter må vi lige lodde stemningen om vi har kørt langt nok og om vi skal stikke vestpå igen, eller følge hele ruten ned omkring Mariager fjord.

Vel mødt Grundlovsdag til en lidt anderledes tur ud i det blå.

SmåSteen