Solen skinner fra en skyfri himmel og den fine asfalt vej snor sig ind imellem træerne og op og ned går det. Ude foran kan jeg se Jan Snæver sende guldvingen ind i den ene kurve efter den anden stærkt forfulgt af Otto, Per og Kalle som alle tre forstår at bruge alle kvadratcentimeter af dæksiderne i modsætning til os andre som går lidt forsigtigere til værks, men dog kommer friskt afsted alligevel. Fortroppen er flink til at vente hvis der er tvivl om retningen, så ingen bliver væk. Harzen er utroligt smukt og vi befinder os endnu engang i dette dejlige område og nyder køreturene og hinandens selskab når vi holder en pause og får en tår vand eller Bratwurst og Cola.

Turen gik fra klubhuset på Hundborgvej tidligt søndag morgen, hvor vi hjemmefra delte os i to hold og aftalte at mødes i Goslar til aften. Det “travle” hold ville give den gas og prøve at sno sig igennem Hamburg via omkørsler grundet det store vejarbejde som var i gang denne weekend. Det mere rolige hold ville køre udenom Hamburg og tage hovedvejen ned over Lauenburg og Luneburger Heide velvidende at det nok ville komme til at tage lidt længere tid.

Vi mødtes igen kl 18 i Goslar hvor “de travle” var ankommet en time før og netop havde fået tømt den første Dunkle Weisse. De havde anvist af Otto kørt igennem Hamburg over Elb-brugge og fået kørt op gennem rigtigt mange bilkører på vejen, men havde haft en fin tur. “Det sindige team” havde også haft en fin tur om end lidt mere rolig. Dog var det svært selv på hovedvejene at komme frem da noget tydede på at rigtigt mange tyskere havde besluttet at ville ud og køre i bil netop denne dag.

Vi boede på Harz Lodge lige udenfor Goslar som er et rigtigt fint sted , men de er bare ikke er ret gode til at lave mad, så vi spiste der kun den første aften, og resten af dagen foregik aftenspisningen nede i Goslar – men så fik vi jo også lidt motion. Her var forplejningen til gengæld rigtig god, bortset den portion som “Sure Otto” fik på en græsk restaurant.
Jan Snæver havde i de mørke vinteraftener hjemme på sit kammer forberedt adskillige ture rundt i området på sin GPS, så det benyttede vi os naturligvis af og blev ledt rundt på nogle fantastisk flotte ture alle dagene . Tak for det Jan – det var rigtigt godt.

Torsdag godt mætte af mange gode oplevelser og mange røverhistorier, og nok også lidt påvirket af regn udsigterne fredag, kørte det halve af holdet mod Thy igen, imens resten lige tog en dag mere og ville have det sidste gode sommervejr med. De fik så endnu en dejlig sommerdag i Harzen og oven i købet så anstrengte køkkenet på Harz Lodge sig den sidste aften og serverede god og fin mad for dem. Til gengæld kunne de så konstatere at de dårlige vejrudsigter var sande, og de oplevede et sandt skybrud om fredagen indtil den danske grænse, men intet slår rigtige touring kørere ud og sidst på eftermiddagen var de sidste 5 Harzen deltagere tilbage i Thisted

Tak til alle for nogle gode dage sammen i Harzen.

SmåSteen