MC Stompers har jo som alle andre foreninger været i dvale nu i nogle måneder på grund af Corona krisen.

Men på trods af krise og restriktioner havde Motorhistorisk samråd i samarbejde med nogle klubber for klassiske køretøjer arrangeret et løb Grundlovsdag som kunne gennemføres på trods af Corona situationen. Der var lavet nogle ruter rundt i landet hvor man blev opfordret til at køre en tur i sine køretøjer, og hvis man skulle mødes på rastepladser og andre steder undervejs blev deltagerne opfordret til at holde afstand og i det hele taget agere fornuftigt som de fleste har gjort det de sidste måneder.

En hel del som har mindre klassiske køretøjer, deriblandt også MC Stompers deltog også på turen for at se på de herlige køretøjer, men ikke mindst også som et tiltag for at rykke klubben ud af den dvale tilstand som den har været i på det sidste, og nu havde vi jo så en glimrende lejlighed til at komme ud og køre en tur sammen.

Klokken 10 fredag formiddag mødtes vi på Hundborgvej ved klubhuset, og på trods af at vejrudsigterne ikke var de allerbedste så var der mødt ikke mindre end 10 cykler op. Der var en kort briefing, hvorefter vi kørte nordpå og fulgte ruten over den gamle hovedvej til Fjerritslev, og derfra videre ned over Slettestrand  ad den smukke rute forbi Tranum og Hune til Blokhus, hvor der var et mødested ved sandskulptur udstillingen. Her var der annonceret at der var gratis forfriskninger, og det er jo noget som kan lokke enhver.

 

 

 

 

 

Udover forfriskninger så var der naturligvis også en del klassiske biler som skulle kigges på, og vi havde da også mødt en del undervejs på turen fra Thisted og til Blokhus.

Efter at have sparket dæk og fået sludret lidt en lille time delte vi os i to hold idet nogle gerne ville køre ruten ned over Mariager hjem, imens resten gerne ville en tur op til Skagen, hvor det jo (næsten) aldrig regner.

Så turen fortsatte så fra Blokhus, og for referentens vedkommende gik turen nordpå til Skagen, hvor en fiskeplatte ventede nede på havnen i planlagt sommer sol og dejligt vejr. Det er imidlertid ikke noget der kan slå fejl som forventninger til det danske vejr, og lidt dryppen – falden dug – gik over i lidt regn, og for de sidste 20 km til Skagen passer beskrivelsen “pis regn” hvis bedst. Temperaturen var nu faldet til 11 grader………….Du danske sommer jeg elsker dig, skønt du så ofte har sveget mig……. tra la la.

Men rigtige touring kørere er jo ikke sådan at slå ud, så vi beholdte da bare jakken på og fandt fortovs restauranten nede på havnen som var udstyret med store parasoller og strålevarme, og en fin fiske frokost, så stemningen var fin, for der skal da mere end en smule regn til at tage pippet fra os. Syd turs holdet havde også fundet et fint sted til frokost, dog med den forskel at det foregik i solskin.

 

 

 

 

 

Under frokosten i Skagen begyndte det at lysne og solen tittede frem og temperaturen steg mærkbart, så nu gik turen nedover mod Frederikshavn, og nu var beskrivelsen af vejr situationen, “tørt og lunt”. Klokken var imidlertid ved at være mange for pauserne kunne jo godt trække ud, så fra Frederikshavn drejede vi fra Corona ruten og kørte nedover Ålborg og derfra til thisted hvortil vi ankom ved 18 tiden efter en rigtig fin tur.

Vi så ikke så mange klassiske køretøjer udover nogle få stykker omkring Fjerritslev, og selvfølgelig de mange som var i Blokhus, men det primære var jo at komme ud og køre en god tur sammen med vores klub, og det kom vi.

Undertegnede håber at dette kunne være startskuddet til at klubben kommer ud af Corona dvaletiden og vil sige tak for fint fremmøde og for en god tur i det nordjyske til jer alle.

SmåSteen

Foto: Peter Skriver